چه عواملی برای انتخاب یک دیتا پروژکتور باید مورد توجه قرار گیرد؟

ویدئو پرژکتور

 

🔸ویدئو پروژکتور دستگاهي است که قادر است از طريق ورودي‌هاي خود تصاوير و اطلاعات کامپيوتري و يا ويدئويي را از کامپيوتر، VCD ، DVD ، دوربين فيلم‌برداري، دوربين ديجيتال ، تلويزيون،‌ ويژوالايزر و … دريافت و پردازش کرده و با بزرگنمايي بر روي صفحه به نمايش در ‌آورد.

🔸انتخاب ویدئو پروژکتور مناسب از آنچه فکر می کنید ساده تر است. در حال حاضر صدها نوع پروژکتور در بازار پیدا می شود، اما شما به سادگی و با پاسخ دادن به سوالات زیر می توانید مناسب ترین گزینه را انتخاب نمایید:

1- چه شدت روشنایی مورد نیاز است؟
2- چه رزولوشنی مناسب است؟
3- آیا وزن برای شما مهم است؟
4- عوامل دیگر


❓سوال اول: چه شدت روشنایی مورد نیاز است؟

پروژکتورها از نظر میزان روشنایی در طیف وسیعی قرار دارند. در شرایط برابر، روشنایی بیشتر پروژکتور باعث افزایش قیمت آن می شود. وقتی بحث بر سر روشنایی بالاتر باشد، انتخاب ساده است: با توجه به پولتان پروژکتوری را بخرید که بیشترین روشنایی را دارد.

👈🏻نکاتی که باید به آن ها توجه کرد:

1- معمولاً چند نفر در سالن حضور دارند؟

پاسخ سوال فوق سایز تصویر مورد نیاز را برای اینکه تمامی حضار بتوانند تصویر را بدون مشکل ببینند مشخص می کند. هرچه تعداد حضار بیشتر باشد تصویر باید بزرگتر بوده، در نتیجه پروژکتور با شدت روشنایی بیشتری مورد نیاز است.

2- چقدر نور وارد سالن می شود؟

در یک سالن تاریک، بدون توجه به شدت روشنایی پروژکتور، تصویر ایده آل نمایش داده می شود. به هر حال طی هر جلسه، به کمی نور جهت نوشتن و یا ارتباط چشمی حضار نیاز است. در سالنی که قادر به کم کردن نور آن نیستید و یا نور خورشید بصورت مستقیم به پرده می تابد باید از پروژکتوری با شدت روشنایی بیشتر استفاده کرد.

3- چه نوع پرده نمایشی در دسترس است؟

پرده نمایش می تواند تاثیر بسزایی در روشنایی و کیفیت تصویر داشته باشد. امروزه بیشتر پرده های نمایش بازتاب نور کافی را فراهم می کنند این امر در کنار تنظیمات صحیح، باعث می شود حتی یک پروژکتور با شدت روشنایی کم، تصویر قابل قبولی ارائه دهد. در سالنی که پرده نمایش ندارد، از آنجا که دیوار قادر به بازتاب کافی نور نیست، باید از پروژکتوری با شدت روشنایی بیشتر استفاده کرد.

4- کاربرد شما چیست؟

کاربرد هایی نظیر آموزش و جلسات کاری به خاطر نیاز به دیدن جزئیات یا خواندن متون، نیازمند شدت روشنایی بیشتری هستند. در چنین کاربرد هایی فضای سالن هم باید نور بیشتری جهت نوشتن و ارتباط با مخاطب داشته باشد. کاربرد هایی که در طی آن ها تصاویر گرافیکی و یا فیلم نمایش داده می شوند معمولاً نیاز زیادی به روشنایی ندارند.


🔸شدت روشنایی با واحد انسی لومن اندازه گیری می شود، هرچه انسی لومن بیشتر باشد شدت روشنایی پروژکتور بیشتر خواهد بود.

👈🏻تقسیم پروژکتور ها از نظر شدت روشنایی:

1- کمتر از 1000 انسی لومن: کمترین خروجی نور و پایین ترین قیمت را دارند. در صورتی که پروژکتوری با این شدت روشنایی را انتخاب می کنید توجه داشته باشید که انتخاب شما به این معنی است که می خواهید مطالب خود را در سالن هایی تاریک و یا با نور بسیار کم ارائه نمایید.

2- بین 1000 تا 2000 انسی لومن: چنین دستگاه هایی برای جلسات کاری عادی و یا کلاس های آموزشی مناسب هستند. ارائه مطالب با چنین سیستم هایی می بایست در سالن هایی با نور کنترل شده برگزار شود اما دیگر به سالن تاریک یا خیلی کم نور نیازی نیست.

3- 2000 تا 3000 انسی لومن: این کلاس شامل پروژکتور های قابل حمل و با کارایی بالا است. این دستگاه ها برای سینمای خانگی، سالن های جلسات و کلاس های بزرگ مناسب هستند. با چنین دستگاه هایی تغییر نور سالن تاثیر چندانی بر روی تصویر نخواهد داشت. همچنین می توان از سایز های بزرگ تر تصویر نیز بهره جست.

4- 3000 انسی لومن و بالاتر: قیمت چنین دستگاه هایی به ویژگی های خاص آن ها نیز بستگی دارد. چنین دستگاه هایی برای کاربرد های مختلف قابل استفاده هستند از جمله سالن های کنفرانس، جسات هیئت مدیره، سالن های آموزشی، تالار ها، کنسرت ها و… .


❓سوال دوم: چه رزولوشنی (وضوح تصویری) مناسب است؟

🔸وضوح تصویر با توجه به رزولوشن پروژکتور تعیین می شود. به بیان ساده رزولوشن تعداد پیکسلی (اجزای تصویر) است که پروژکتور برای نمایش تصاویر استفاده می کند. هرچه تعداد پیکسل بیشتر باشد کیفیت بالاتر خواهد بود.

👈🏻رزولوشن معمولاً در قالب دو عدد بیان می شود مثلاً 600*800 که بیانگر تعداد پیکسل ها در طول و عرض تصویرند.

🖋تعریف True Resolution و Native Resolution: وقتی گفته می شود Native Resolution یک پروژکتور600*800 است، یعنی تعداد واقعی پیکسل های تشکیل دهنده تصویر این مقدار است.

👍مزایای رزولوشن بالاتر: پروژکتور هایی که رزولوشن بالاتری دارند، قادرند جزئیات بیشتری از تصویر را نمایش دهند. اما شما می بایست پول بیشتری بپردازید.

👍مزایای رزولوشن پایین تر: این پروژکتور ها قیمت کمتری داشته و قادرند مانند پروژکتورهای با رزولوشن بالا تصاویری با همان روشنایی و جذابیت تولید کنند. اگر نمایش جزئیات تصاویر برای شما چندان اهمیتی نداشته باشند (مانند کلاس های آموزشی و نمایش فیلم ها) این پروژکتور ها با توجه به قیمت پایین تر انتخابی مناسب خواهند بود.

🔴انواع رزولوشن:

یک: SVGA 800 x 600: رزولوشنی پرطرفدار به علت قیمت مناسب و تصاویر واضح.
دو : XGA 1024 x 768: همانند SVGA رزولوشنی پرطرفدار بوده اما قیمت بالاتری دارد.

✅انتخاب رزولوشن مناسب:
مهم ترین فاکتور انتخاب رزولوشن کاربرد آن برای شماست. آیا شما به نمایش دقیق جزئیات تصویر نیاز دارید؟
👈🏻اگر شما معمولاً از پروژکتور برای نمایش تصاویر PowerPoint، نمودار ها و جلسات کاری معمولی استفاده می کنید نیازی نیست هزینه مربوط به رزولوشن XGA را بپردازید.

👈🏻از طرفی اگر شما معمولاً اطلاعات آماری نظیر فایل های Excel، و یا طرح های مهندسی که شامل جزئیات فراوان است، را نمایش می دهید که شامل تعداد زیادی اطلاعات و مقادیر عددی است. رزولوشن XGA به شما پیشنهاد می شود، بدین ترتیب شما قادر خواهید بود تصاویر واضح تری از اطلاعات و اعداد را ارائه نمایید.

نتیجه گیری:

در این مقاله ما سعی کردیم که کامل ویدئو پروژکتور و نحوه کارکرد آن را برای شما شر ح دهیم و شما را در خریدن بهترین دیتا پروژکتور راهنمایی کنیم. امیدواریم که مطالب برای شما مفید بوده باشد و شما بهترین ویدئو پروژکتور را برای محل کار یا خانه خود بخرید.

با تشکر از شما بابت خواندن این مقاله 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن