آموزش تعمیر لامپ LED سوخته

اموزش تعمیر لامپ های ال ای دی
فیلم آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف LED به همراه توضیحات

در این مقاله از اداریز کالا به صورت کاملا تخصصی و عملی با آموزش نحوه تعمیر لامپ لامپ کم مصرف و ال ای دی آشنا خواهید شد البته نه تنها به صورت تئوری بلکه به صورت کاملا عملی از صفر تا صد نحوه تعمیر لامپ led و کم مصرف از برترین اموزش های موجود در سطح وب تا بتوانید به عنوان یک متخصص تعمیر کار لامپ ال ای دی تنها با دیدن ویدئو زیر آشنا شوید.(به شما پیشنهاد میکنیم بعد از دیدن اموزش های تعمیر لامپ خودتون دست به کار شوید و تعمیر را از یک لامپ سوخته خانه خود شروع نمایید تا بتوانید در سریعترین زمان ممکن اموزش ها رو فرا بگیرید)

فیلم آموزش تعمیر لامپ کم مصرف

تعمیر لامپ LED کار دشواری نیست و احتیاج به مکان خاصی هم ندارد. برای تعمیر این نوع لامپ شاید در ابتدا تنها آشنایی مختصری با عملکرد لامپ و لحیم کاری کافی باشد. درون این لامپ ها چند ال ای دی روی بورد نصب شده و با توجه به طراحی آن بصورت سری یا موازی مدار را تشکیل داده است. این مورد درباره لامپ های LED بزرگ و کوچک یکسان است.

با مشاهده فیلم فوق می توانید خود اقدام به تعمیر لامپ های مصرف خود کنید. در ویدئو بالا توضیحاتی را در رابطه با نحوه کارکرد این گونه لامپ ها ذکر شده است و همچنین قطعات داخل لامپ را به شما معرفی کردیم. امید می رود که با مشاهده ویدئو بالا خود اقدام به تعمیر لامپ های کم مصرف محل کارتان یا منزل خود بپردازید.

آموزش صفر تا صد تعمیر لامپ کم مصرف

لامپ ها نیز مثل هر وسیله برقی دیگر به مرور زمان شاهد تحولات ساختاری بسیاری شده است به طوری که در حال حاضر وقتی برای خرید لامپ به بازار می روید با طیف وسیعی از محصولات مختلف با شکل شمایلی متفاوت  با شدت نور های مختلف و… مواجه خواهید شد. اما لامپ ها اساس کار های مختلفی دارند که در ادامه چند مدل از پرکاربرد ترین لامپ ها را با هم بررسی می کنیم.

انواع لامپ ها

لامپ ال ای دی LED :

یکی از انواع بسیار کم مصرف، مقرون به صرفه و بادوام لامپ‌ها، لامپ ال ای دی است. این لامپ‌ها می‌توانند محیط‌های بزرگ را با مصرف برق کمتر روشن کنند. برای مثال می‌توان یک محیط 100 متری را با دو لامپ 150 وات روشن کرد. این لامپ‌ها نور مادون قرمز یا ماورای بنفش از خودش ساطع نمی‌کند و عمر آن‌ها حدود 25000 ساعت تخمین زده شده است.

قطعات لامپ ال ای دی

لامپ LED ( لامپ ال ای دی ) یکی از جدیدترین انواع روشنایی است که در واقع مجموعه ای از یک یا چند LED یا دیود نوری می باشند. این مجموعه برای به دست آوردن شدت نور و رنگ مورد نیاز در کنار یکدیگر قرار می گیرند. در واقع مجموعه این دیودها سبب می شود تا نوری ملایم و یکنواخت در فضا منتشر گردد. از این لامپ ها می توان جهت تامین روشنایی و همچنین تزیین فضا استفاده کرد. ویژگی های منحصر به فرد این محصول خرید لامپ LED را به گزینه ای مناسب تبدیل کرده است و سبب شده به سرعت جایگزین سایر منابع روشنایی گردند. زیرا انواع روشنایی ال ای دی با مصرف انرژی کم و بازدهی بالا توانسته اند جایگاه خود را بین سایر رقبا ارتقا دهند.

لامپ کم مصرف فلورسنت :

لامپ کم مصرف یا لامپ  فلورسنت می‌تواند مصرف انرژی را 70 تا 80 درصد کاهش دهد و جایگزین مناسبی برای لامپ رشته‌ای باشد. نکته‌ حائز اهمیت درباره این لامپ‌ها، استفاده از بخار جیوه در فرایند ساخت آن‌ها است. به‎‌همین ‌دلیل گفته می‌شود درصورتی‌ که لامپ کم مصرف شکست باید فورا آن را از محیط زندگی خارج کرد.

لامپ کم مصرف از نظر عملکرد همانند فلورسنت می باشد و چون حجم آن ها بسیار کوچکتر از لامپ های فلورسنت می باشد،به آن ها لامپ فلورسنت فشرده نیز می گویند.اما به دلیل مصرف بسیار پایین انرژی و همچنین بازدهی بسیار خوبی که دارند،به لامپ کم مصرف معروف شده اند. اولین لامپ کم مصرف در سال 1973 اختراع و در اوایل دهه 1980 وارد بازار شد. لامپ کم مصرف فلورسنت (لامپهای CFL) ابتدا به عنوان یک جایگزین برای لامپ های رشته ای وارد بازار شدند. تولیدکنندگان قبلاً تولید لامپ های فلورسنت مهتابی را شروع کرده بودند، اما مهتابی ها در همان سوکت لامپ های رشته ای قرار نمی گرفتند. لامپ کم مصرف به همان اندازه مهتابی ها در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند  اما در همان چراغ های لامپ رشته ای پیچ می شوند.

تعمیر لامپ های ال ای دی در خانه

اگر یک لامپ LED خریدید و عمر آن کمتر از یک سال شد نگران نباشید، تعمیر لامپ های ال ای دی در خانه چندان کار سختی نیست. برای انجام تعمیرات لامپ های منزل یا محل کارتان باید یکسری ابزار داشته باشید که در زیر به معرفی این ابزار می پردازیم.

ابزارهای-مورد-نیاز تعمیر لامپ
ابزار های مورد نیاز تعمیر لامپ ال ای دی

مراحل تعمیر لامپ های ال ای دی LED

گام اول: باید لامپ را باز کنید برای همین کار هم باید از یک پیچ گوشتی استفاده نمایید و اتصال آن را باز کنید. البته باید گفت این قطعات مفصل از جنس پلاستیک بوده و نگرانی از بابت شکستن آن نخواهید داشت.

گام دوم: ال‌ای‌دی ها دیودهایی هستند که از خود نور ساطع می‌کنند. البته دیود بودن به این معنی است که جریان فقط در یک جهت حرکت می‌کند و برعکس آن ممکن پذیر نیست. برای آزمایش این ال‌ای‌دی‌ها می‌توانید از یک مولتی متر استفاده کنید تا تشخیص دهید که کدام یک از آن‌ها معیوب است. زمانی که یک ال‌ای‌دی معیوب پیدا کردید آن را علامت گذاری کنید تا برای تعویض نشانه گذاری شود.

گام سوم: ال ای دی سوخته را جدا کنید و روی پایه های آن را بتراشید.

گام چهارم: برای اتصال پایه‌های ال‌ای‌دی جدید به برد از سیم لحیم و هویه استفاده کنید. چسب‌های استفاده شده برای اتصال پایه بر روی برد قوی نیستند، اما می‌توانید از مقداری چسب نیز برای این کار استفاده کنید.

گام پنجم: شما با انجام دادن این کار ساده می‌توانید دوباره لامپ معیوب شدت را به کار برگردانید و از آن استفاده کنید و می‌بینید با این که این لامپ تعمیر شده اما در عمل‌کرد آن تفاوتی با لامپ‌هایی که تعمیر نشده‌اند نیست.

ال ای دی لامپ لحیم شده
نمونه از یک لامپ ال ای دی تعمیر شده

نکات پایانی

تا جایی که امکان داشت به انواع و اقسام دستگاه‌ها و قطعه‌ها پرداختیم و نکات مربوط به هرکدام را مرور کردیم. درصورتی که به نظر شما آمده است که نکته‌ای جا مانده در قسمت نمایش نظرات با ما در میان بگذارید. در پایان همواره به یاد داشته باشید که در هنگام تعمیر لامپ ال ای دی تمامی موارد ایمنی را رعایت کنید تا دچار برق گرفتگی نشوید. توصیه اکید داریم که در صورتی که سر رشته ای از برق ندارید به هیچ عنوان برای تعمیر لامپ LED اقدام نکنید و این کار را به متخصصان این امر بسپارید.

2 دیدگاه دربارهٔ «آموزش تعمیر لامپ LED سوخته»

  1. با سلام
    قصد تخریب ندارم همینکه زحمت کشیدین این مطالب رو برای آموزش گذاشتین یعنی اینکه کارتون درسته ولی بخدا خیلی ضعیفه شاید برای شما که کارت اینه این توضیحات زیادم باشه ولی برای آدم معمولی بیشتر گیج کننده است
    بعدشم من بالای صدتا سایت نگاه کردم دقیقا همه همین مطالبو بدون هیچ کمو کسری عینا گذاشتن عکسام دقیقا یکیه این مطلبو یه بنده خدایی گذاشته بقیه هم عینا کپی میکنن میزارن تو صفخشون بدون اینکه نگاه کنن ببطنن اصلا مطلب چیزی واسه آموزش داره

    1. مدیر سایت

      سلام دوست عزیز ممنون که نظر خودتون رو با ما در اشتراک گذاشتید.
      هدف از گذاشتن این مقاله صرفا به خاطر ویدئویی است که اصل کار اونه و توضیحات کامل داخل گفته شده. وگرنه سایت ما اصلا در زمینه روشنایی و لامپ فعالیت نداره.
      اگر باعث دلخوری شما شدیم پوزش می طلبیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن