تغذیه خودکار اسناد (adf)
امروزه در بسیاری از پرینتر های چندکاره، اسکنر ها و حتی دستگاه های فکس یک قابلیت مهم به آنها اضافه شده که کار کاربران را راحت کرده است. در واقع قابلیت تغذیه خودکار اسناد یا (Automatic Document Feeder) برای ادارات و ارگان های دولتی یکی از مهم ترین شاخصه هایی است که قبل از خرید پرینتر در نظر میگیرند.
adf یک قسمت از پرینتر های چندکاره جدید بازار است که در بالای پرینتر قرار دارد و فرایند اسکن کردن و کپی کردن صفحات را برای شما آسان می کنند. با استفاده از قابلیت adf شما میتوانید به راحتی تعدا زیادی از اسناد و تصاویر مورد نظر خود را با یک حرکت اسکن کنید و حتی از همگی آنها کپی بگیرید.
به طور مثال در گذشته شما می بایست برای کپی گرفتن 10 برگه کاغذ با مطالب مختلف هر کدام را یکبار روی قسمت اسکنر میگذاشتید و در اسکنر را می بستید و کپی میگرفتید و این کار را برای هر 10 صفحه انجام میدادید، ولی قسمت adf پرینتر این دسترسی را به شما میدهد که شما 10 عدد برگی را که قصد کپی گرفتن آن را دارید داخل سینی adf قرار بدید و این قطعه به طور خودکار هر بار یکی از برگه ها را می کشد و از روی اسکنر رد میکند و همزمان پرینتر یک کپی از آن برای شما میگیرد.
چگونگی استفاده از ADF پرینتر
به طور کلی استفاده از قابلیت های adf پرینتر کار آسانی است ولی برای استفاده از ADF پرینتر شما می بایست یک سری نکات ریز را رعایت کنید تا آسیبی به این قطعه نرسانید. به طور مثال کاغذی که در فیدر دستگاه میزارید مچاله یا چروک نباشد، دارای پنس یا منگنه نباشد و همچنین بیش از ظرفیت سینی فیدر در آن کاغذ قرار ندهید و همچنین بیش از توان کاری این قطعه از آن استفاده نکنید. با رعایت این نکات و طی کردن مراحل زیر شما می توانید بدون مشکل از فیدر دستگاهتون یا همون adf استفاده کنید.
مرحله اول: سینی کاغذ adf روی قسمت اسکنر پرینتر قرار میگیرد و با استفاده از گیره هایی که در دو طرف سینی قرار دارد شما باید با توجه اندازه کاغذ هایی که میخواهید رو آن بگذارید گیره ها را جلو و عقب کنید. بعضی از مدل های پرینتر سایز بندی کاغذ ها را مشخص کرده و کار شما را آسان کرده و در برخی مدل های دیگر شما باید بعد از قرار دادن کاغذ این گیره ها را تنظیمم کنید تا کاغذ کج به داخل دستگاه نرود.
مرحله دوم: بعد از تنظیم کردن گیره های سینی فیدر باید کاغذ ها را مرتب کنید و چک کنید که مچاله یا چروک و تا نشده باشد. شما همچنین می توانید بعد از کذاشتن برگه ها کیره های فیدر خود را تنظیم کنید تا مشکلی بوجود نیاد. دقت داشته باشید که کاغذ شما هیچگونه گیره یا پنس نداشته باشد زیرا باعث خرابی adf دستگاه شما می شود.
مرحله سوم: حالا نوبت این است که کاغذ ها را داخل فیدر قرار دهید تا به نوبت به داخل دستگاه بروند و از روی اسکنر رد شود. هنگامی که کاغذ ها را داخل ADF میگذارید یک بوق کوچکی را باید بشنوید که نشان از این دارد کاغذ ها به سنسور برخورد کرده است و آماده اسکن و کپی گرفتن است. داخل قسمت adf دستگاه شما پیکاپ های کاغذکش و همچنین رولر هایی وجود دارد که کاغذ را به حرکت در می اورند و تا هنگام خروج کاغذ این حرکت ادامه پیدا می کند.
مرحله چهارم: بعد از اینکه کاغذ ها رو به طور مرتب داخل سینی فیدر دستگاه گذاشتید باز چک کنید که گیره ها تنظیم باشد. سپس در آخرین مرحله کافی است روی دکمه copy یا start بزنید تا دستگاه کار خودش را شروع کند. کاغذ ها به نوبت به داخل دستگاه می روند و از روی اسکنر رد میشوند و سپس از زیر سینی adf بیرون می آیند و همینطور تا آخرین کاغذ ادامه پیدا می کند. همزمان که کاغذ ها دارند اسکن میشوند یک کپی هم از هر برگ گرفته می شود. فقط باید توجه داشته باشید که کاغذ به مقدار کافی داخل کاغذکش دستگاهتون باشد تا هنگام چاپ ارور ندهد.
قطعات تشکیل دهنده ADF پرینتر
تغذیه خودکار یا همان ADF به صورت قطعه ای است که بر روی پرینتر های چند کاره نصب میشود و دارای یک سینی کاغذ برای قرار دادن اسناد و کاغذ ها در درون آن میباشد که البته این ظرفیت سینی محدود میباشد و معمولا از 20 برگ کاغذ شروع شده تا 50 برگ که در دستگاه های مختلف متفاوت میباشد. adf ها به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم میشوند، همانطور که از نامشان مشخص است یکی برای اسکن یک طرفه اسناد به کار میبرود و adf دو طرفه برای اسکن پشت و رو صفحات به کار میرود.
قسمت adf پرینتر همانند کاغذ کش پرینتر از پد و پیکاپ و چرخ دنده هایی تشکیل شده است که کاغذ را به حرکت در می اورند و تا اخرین مرحله به این حرکت ادامه می دهند. همچنین داخل قسمت adf یک برد وجود دارد که دستورات را از برد فرمتر پرینتر گرفته و به سنسور ها و قطعات adf منتقل می کند. در زیر شما می توانید قطعات adf پرینتر های اچ پی را مشاهده کنید.
مشکلات متداول عدم تغذیه کاغذ توسط ADF
موقعی که adf کاغذ نمی کشد باید در مرحله اول کاغذ را چک کنید که لبه های بعضی کاغذها که کیفیت پایینی دارند ممکن است به دلیل جذب رطوبت موج دار شده باشند و یا باعث جدا شدن کاغذ از روی فیدر شوند و در نتیجه ADF تغذیه نشود. همچنین کاغذ گلاسه براق ممکن است به خوبی توسط ADF انتخاب نشوند. برای این که از سلامت adf مطمئن شوید 10 عدد کاغذ سفید نو داخل دستگاه بزارید اگر باز مشکل داشت بدانید که مشکل از کاغذ نیست و باید پیکاپ ها (کاغذ کش) adf را تعمیر و یا تعویض کنید.
وقتی کاغذ داخل adf گیر میکند و وسط راه متوقف می شود و ارور می دهد باید بدونید که مسیر خروج کاغذ مسدود شده یا کاغذ کش های adf کثیف یا خراب شده اند. همانطور که در این مقاله خواندید adf از تعداد زیادی کاغذ کش و رولر حرکت دهنده کاغذ که خاصیت لاستیکی دارند و از عاج برای حرکت کاغذ استفاده می کند. اگر این عاج ها صاف شوند دیگر کاغذ از ان قسمت عبور نخواهد کرد و داخل adf گیر می کند.
شما با باز کردن درب قسمت adf میتوانید این پیکاپ های کاغذ کش را مشاهده کنید و سپس با استفاده از یک پارچه ای تمیز و بدون پرز با آب مقطر، آب تصفیه شده یا بطری آب معدنی به آرامی مرطوب کنید و به آرامی روی غلتک فشار دهید و با انگشتان دست خود بچرخانید.
بعضی مواقع هم مشکل از قسمت کاغذ کش ها نیست و برد داخل کاغذ کش دچار مشکل شده که در این صورت می بایست با تعمیرکاران اداریز کالا در این رابطه صحبت کنید.
هنگامی که کاغذ را داخل adf می گذارید یک بوق کوچکی دستگاه میزند و این نشانه این است که پرینتر کاغذ را شناسایی کرده و اماده اسکن است. اگر وقتی کاغذ را داخل فیدر می گذارید و هیچ اتفاقی در پرینتر نمی افتد و کاغذی انگار وارد adf نشده در این صورت سنسور ورود adf خراب شده است و حتی در مواقعی برد پرینتر به مشکل میخورد.
اگر مراحلی که در این مطلب ارائه شدند نتوانستند به رفع مشکل کمک کنند، پرینتر را سرویس یا تعمیر کنید. تکنسین های مجرب ما آماده خدمت رسانی به شما هستند.
شماره تماس: (02188844045 - 02188309336 - 09382204804 - 09902204804)